Key Consultancy

Key’s eigenaar Rogier Trampe is Bedrijfskundige met een passie voor innovatie en optimalisatie van bedrijven, op een zodanige manier dat medewerkers maximaal waarde toevoegen. Rogier is een typerende motivator, die altijd vanuit de inhoud mensen richting geeft om te excelleren. Hij heeft zijn sporen verdiend in het leiden en uitvoeren van een grote verscheidenheid aan conceptontwikkelingen, ketenintegraties en procesoptimalisaties. Na de verkoop van zijn zeer succesvolle adviespraktijk waarin Rogier samen met zijn team in nagenoeg iedere sector en branche advieswerk heeft verricht, is Rogier teruggekeerd naar hetgeen hem echt energie geeft. Rogier verbindt zich sinds 2008 met een team van bevlogen adviseurs aan een beperkt aantal klanten. Hij bijt zich vast in de ontwikkeling en het excelleren van concepten die deze klanten innovatief glans geven en marktdominant maken.

handtekening rogier

Business Development 2017-11-16T10:12:05+00:00

Business Development / Innovatie

Business Development/Innovatie is geen luchtfietserij. Innovatie is de jacht naar unieke proposities, waargemaakt door conceptbeheer en conceptmanagement. Wij helpen u met de herpositionering van uw bedrijf in 4 bewezen stappen.

Uw interesse gewekt? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak en wij pitchen u onze aanpak en behaalde resultaten!

1. Marktkennis opdoen

Marktkennis leidt tot geweldige proposities.

Uw management team zou in staat moeten zijn om de belangrijkste uitdagingen van de markt te kunnen benoemen. Wij vertalen deze uitdagingen, samen met uw commercieel directeur, naar ‘gouden’ proposities die door uw operatie waar te maken zijn.

2. Kernteam aanstellen

Geen Poolse landmacht maar een Lean ‘Gideon’s bende’.

Wij selecteren samen met u een kernteam van een aantal medewerkers. Wij vertalen, samen met het kernteam, de proposities naar concepten die worden gepitcht aan uw Management team. Ditzelfde geldt voor de huidige concepten die verdere finetuning/doorontwikkeling vereisen. Deze stap resulteert in een conceptportfolio dat is te pitchen in offertes en bij bestaande klanten.

3. Pitch & pilot

Applaus start met waargemaakte dienstverlening.

Goedgekeurde concepten worden beheerd en gemanaged door het kernteam. Dit betekent regie en ondersteuning bij implementatie van contracten en tijdens contractduur.

Credibility bij bestaande klanten leidt tot kansen om de huidige dienstverlening te verbreden, resulterend in meer toegevoegde waarde. Regie is van cruciaal belang, geen one-offs maar uitrolbare concepten die posities bij alle klanten versterken.

Waar beter dan bij bestaande klanten kunt u uw nieuwe concepten pitchen en piloten. Deze stap staat dan ook in het teken van het pitchen van de concepten bij een selectie van uw bestaande klanten en het implementeren van de concepten bij de klanten. Wij ondersteunen uw kernteam en uw operatie. Zo creëeren wij een geslaagde proeftuin, uitermate geschikt voor het claimen van uw successen en de start voor het aanpassen/optimaliseren van uw ketenprocessen.

4. Claiming!

Claiming!

Uw eerste stap naar marktdominantie is om uw ‘gouden’ proposities en uw eerste successen te claimen door de publiciteit te zoeken. Wij helpen u met de wijze waarop u dit het beste kunt doen.